Elevportræt - 27 maj 2025

Ferdus gør indtryk i køkkenet: “Vi vil gerne beholde hende!”

På bare to uger har Ferdus Mohamed Hagos ikke kun lært at lave mad – hun har også sat et tydeligt aftryk i kantinen på UCL Jelling. Nu spirer nye muligheder efter afsluttet erhvervstræning.  

Ferdus gør indtryk i køkkenet: “Vi vil gerne beholde hende!”

Da Ferdus Mohamed Hagos for nyligt begyndte i erhvervstræning i kantinen på UCL Jelling, vidste hun ikke, at hun på bare to uger ville efterlade så stort et indtryk, at de straks ville ønske hende tilbage:  

“Vi har været så glade for Ferdus - hun er pligtopfyldende og venlig. Selvom der er en sprogbarriere, så finder vi ud af det. Vi tager os tiden og er opmærksomme på hende,” fortæller kantineleder på UCL Jelling, Camilla Bach Mathiassen.  

Glæden er gengældt.  

"Jeg har været glad for at være her i kantinen, de andre er meget søde, og jeg håber, at jeg kan komme igen," fortæller Ferdus.
Ferdus byder på retter fra Eritrea 

For fem år siden kom Ferdus til Danmark og begyndte på A-holdet på Boulevarden i Vejle i 2023, siden da er hun blevet markant bedre til dansk. Erhvervstræningen i køkkenet har givet hendes udvikling et skub.  

“Det har hjulpet mit danske at arbejde her i køkkenet, jeg lærer hurtigere. Jeg har også lært at bage og lave dansk mad – og i dag har jeg fået lov til at lave mad fra Eritrea,” fortæller Ferdus, mens hun præsenterer de forskellige retter.  

Dagens menu stod på syrnede injera-pandekager, krydret kylling i tomatsauce med æg, ris og farverige grøntsager. Ferdus har selv lavet alle retterne og kunne stolt præsentere dem for sultne medarbejdere og studerende. 

Madretter
Erhvervstræning giver mening – for begge parter  

For Camilla og resten af kantinen på UCL Jelling betyder det meget at have elever som Ferdus i erhvervstræning.  

“Det er med til at udvikle os. For det første vil vi rigtig gerne hjælpe de her unge mennesker med at finde retning og hjælpe med afklaring, men vi vil også gerne lære fra os. I det hele taget lære dem, hvordan man gebærder sig på en arbejdsplads - både i forhold til de deadlines, der er, og hvordan vi tager os af hinanden socialt,” fortæller Camilla.
Ferdus Og Camilla

Selvom Ferdus’ to ugers erhvervstræning er slut for nu, håber både hun og Camilla på, at der venter flere eritreiske frokostmåltider – og måske en EGU-plads - efter sommerferien.

Artiklen er slut

Læs flere spændende artikler i vores nyhedsarkiv

Luk

Find det hold, der passer dig

Holdbeskrivelsen laves af en chatbot, som kan være upræcis. Følg link for præcis beskrivelse. Chatbotten husker ikke dialogen. Så hver gang du skriver noget, startes en ny forespørgsel.