Nyhed - 06 oktober 2023

150 FGU-elever afprøver ungdomsuddannelser

150 FGU-elever afprøver ungdomsuddannelser
Markus på kombinationsforløb på Syddansk Erhvervsskole

150 af vores elever er på kombinationsforløb i uge 40. Her deltager de i undervisningsforløb på lokale erhvervsuddannelser. Det er med til at give dem et håndgribeligt billede af, hvilke muligheder de har efter FGU.

En af de elever, der er afsted, er Markus. Han er i forløb på Robot, teknologi og automatik på Syddansk Erhvervsskole.

"Det er en fed måde at finde ud af, hvad man skal efter FGU. Det åbner ligesom muligheder op og åbner ens horisonter. Jeg synes for eksempel, det er sjovt at være på smed, så jeg tænker – hov – det kunne godt være, jeg skulle det bagefter," fortæller Markus og fortsætter:

”Og det er ikke kun et besøg. Når vi er færdige her, er vi certificerede til at svejse. Så vi får faktisk også noget mere ud af det.”

Robot, teknologi og automatik introduceres eleverne for syv forskellige erhvervsuddannelser inden for fagretningen. Som noget nyt i år besøger vores elever nemlig erhvervsskolernes fagretninger i stedet for kun at besøge én specifik uddannelse. På den måde får vores uafklarede elever kendskab til flere forskellige muligheder efter FGU.

”Det her samarbejde, vi har med de andre uddannelser i vores dækningsområde, er ret afgørende for vores elevers vej videre i uddannelse. De får mulighed for at snuse til, hvad det vil sige at gå på en erhvervsuddannelse. Vi har en opgave i at introducere vores elever til forskellige ungdomsuddannelser, og jeg er stolt af, at vi står sammen om at skabe så gode rammer for dem,” siger FGU Trekantens vicedirektør, Per Jensen.

Kombinationsforløbene er fast planlagt hvert efterår og forår. Derudover har vores elever stadig mulighed for løbende at gå på kombinationsforløb på specifikke uddannelser. Samlet set skal det være med til at skabe en mere glidende overgang fra FGU til en anden ungdomsuddannelse.

"Det er en fed måde at finde ud af, hvad man skal efter FGU. Det åbner ligesom muligheder op og åbner ens horisonter. Jeg synes for eksempel, det er sjovt at være på smed, så jeg tænker – hov – det kunne godt være, jeg skulle det bagefter."

Artiklen er slut

Læs flere spændende artikler i vores nyhedsarkiv

Luk