Elevportræt - 19 maj 2021

Morten vil være cykelmekaniker

Morten interesserer sig for cykler og cykelløb. Han elsker at nørkle med og fikse cykler, og han drømmer om at kunne arbejde med netop dette i fremtiden. Derfor har han – efter snart to år på FGU – søgt ind på uddannelsen som cykelmekaniker.

Morten vil være cykelmekaniker

Da Morten gik på efterskole, blev han erklæret ordblind, og han afsluttede uden sin danskeksamen. Derfor startede han på produktionsgrunduddannelsen på FGU, hvor han går på Auto & metal-værkstedet.

Min far og jeg går ofte og roder med havetraktorer, biler og cykler, så jeg vidste, at Auto & metal ville være noget for mig. Her får man fornemmelsen af, hvordan det er at være på en rigtig arbejdsplads. Selv om det ikke er helt ude i den virkelige verden, så er det tæt på

På Auto & metal arbejder Morten praktisk og får beskidte fingre, samtidig med at han får undervisning i fag som dansk og matematik. I de almene fag bruger Morten it-hjælpemidler, som støtter ham i at læse og skrive. På den måde er det lettere at følge med i undervisningen.

"Jeg føler, jeg er blevet bedre til dansk og meget mere motiveret. Mine undervisere har også fortalt, at jeg har rykket mig," fortæller Morten.

Gptempdownload 13

Klar til at tage skridtet videre

Efter snart to år på FGU har Morten udviklet sig fagligt og personligt, og han er nu klædt på til at tage skridtet videre. Han håber, han bliver optaget på cykelmekanikeruddannelsen på Herningsholm, hvor han har søgt om at komme ind.

Jeg håber sindssygt meget, at jeg kommer ind. Jeg er lidt nervøs for at starte et nyt kapitel, men jeg ved også, at det bliver megafedt. Og så kan jeg sige til mig selv, at jeg er kommet videre, og at jeg har taget skridtet nærmere et job

Da Morten startede på FGU, vidste han ikke, at han ville være cykelmekaniker. På skolen er han blevet præsenteret for forskellige uddannelser, og han har været på besøg på EUC, hvor han har fået indblik i forskellige erhvervsuddannelser. I dag er han ikke i tvivl om, at cykelmekanikeruddannelsen er vejen for ham.

Artiklen er slut

Læs flere spændende artikler i vores nyhedsarkiv

Luk

Find det hold, der passer dig

Holdbeskrivelsen laves af en chatbot, som kan være upræcis. Følg link for præcis beskrivelse. Chatbotten husker ikke dialogen. Så hver gang du skriver noget, startes en ny forespørgsel.