Elevportræt - 18 maj 2022

Katrine indtog scenen foran 200 fremmede

17-årige Katrine Bang har gennem hele sin skoletid været bange for at tale foran fremmede. Til FGU Festival var hun alligevel med til at holde oplæg foran flere hundrede fremmede mennesker.

Katrine indtog scenen foran 200 fremmede

Gråd, kvalme og nogle gange opkast. Sådan har det altid været, når Katrine skulle til eksamen og tale foran fremmede mennesker. Katrine startede på FGU Trekanten i Grindsted i sommeren 2021, fordi hun var i tvivl om, hvad hun skulle. Efter en folkeskoletid med mobning, var hun også i tvivl om, hvad hun kunne.

”Mobning har gjort mig i tvivl, om jeg gør noget galt. Jeg tænker meget på, hvad andre tænker om mig,” fortæller Katrine.

Derfor ville Katrine i folkeskolen nødigt fremlægge eller gå til eksamen. Hun var bange for at sige noget forkert, så derfor lod hun vær med at sige noget i timerne.

”Jeg kan godt klare at fejle, men jeg kan ikke klare, hvis folk opdager det,” siger hun.

En anderledes tilgang på FGU

På FGU Trekanten i Grindsted startede hun først på den almene grunduddannelse (AGU), inden hun rykkede over på værkstedet Grafisk på produktionsgrunduddannelsen (PGU). Her opdagede hun, at eksamen kan foregå på andre måder, end hvad hun kendte til. Hun havde for eksempel en ekstra lærer med til en mundtlig eksamen, som kun var til stede i rummet for at gøre Katrine tryg.

”Der er ikke de samme begrænsninger her. Der er længere tid og mere hjælp fra lærerne. Jeg har endelig fået en god oplevelse med at gå til eksamen, så jeg er ikke lige så bange for det mere. Men jeg bliver stadig nervøs,” fortæller Katrine.

Katrine Og Mette
Et par tårer, og så på scenen

Trods nervøsitet sagde hun ja til at deltage i oplægget på FGU Festivalen, der er en læringsfestival for alle FGU-medarbejdere i hele landet. Hun skulle på scenen foran cirka 200 mennesker sammen med sin underviser Mette Sjelborg og to andre medarbejdere fra FGU Trekanten.

”Der var mange nerver, inden vi skulle på. Der var også lidt tårer, men jeg snakkede med Mette om det. Lige pludselig stod jeg på scenen, og så aner jeg ikke, hvad der skete derfra,” siger Katrine.

Katrine fortalte om et nyt PASE-undervisningsmateriale, som hun har været med til at udvikle og producere sammen med de andre elever fra Grafisk i Grindsted.

”Bagefter var det lidt en mærkelig følelse. For du får ikke karakter ligesom til eksamen, så jeg vidste ikke, hvordan det var gået. Men så begyndte folk at prikke til mig og give mig ros. Og der var nogen, der gerne ville købe materialet, så det gav mig en tilfredsstillelse bagefter. Det var ikke spildt,” afslutter Katrine.

Katrine afslutter sin FGU til sommer, og drømmer om at læse videre på kontoruddannelsen.

IMG 0028

Artiklen er slut

Læs flere spændende artikler i vores nyhedsarkiv

Luk