Elevportræt - 28 juni 2022

”Jeg har brug for tal til min fremtid”

For mange unge mennesker står den i øjeblikket på prøver, inden der lige om lidt er sommerferie. På FGU Trekantens fem skoler har næsten 90 elever været til prøver i forskellige fag og på forskellige niveauer. I denne artikel kan du møde Theis, Natasja og Theis fra vores skole i Fredericia. De fortæller om deres oplevelser med at gå til prøver på FGU.

”Jeg har brug for tal til min fremtid”

Navn: Theis Xenius Sønnnichsen Knudsen

Alder: 19 år

Spor: Mennesker, omsorg og sundhed (PGU)

Hvorfor er du på FGU? Da jeg gik på efterskole, hørte jeg engang en fremlæggelse om FGU. Og så endte jeg her, fordi jeg ikke vidste, hvad jeg ville endnu.

Hvad har du været til prøve i, og hvordan er det gået? I matematik fik jeg 10, i PASE fik jeg 10, i mit linjefag fik jeg bestået, og i dansk fik jeg 12.

Hvordan var din oplevelse med at gå til prøve? Jeg har faktisk aldrig rigtig prøvet det. I 9. klasse skulle jeg ikke op, og på efterskolen var der corona. Men det gik godt. Jeg havde tid nok til at forberede mig, og jeg kunne huske tingene, så det var ikke svært for mig.

Hvad skal der ske efter sommerferien? Jeg skal starte på Syddansk Erhvervsskole i Vejle, hvor jeg skal uddannes ernæringsassistent.

IMG 0182 2
Theis Xenius Sønnnichsen Knudsen

Navn: Natasja Flindt Nielsen

Alder: 22 år

Spor: Design (PGU)

Hvorfor er du på FGU? Jeg mangler min 9. klasse, så jeg skal have karakterer for at komme videre i livet.

Hvad har du været til prøve i, og hvordan er det gået? I matematik fik jeg 4, i PASE fik jeg 10, i mit linjefag fik jeg bestået, og i dansk fik jeg 4.

Hvordan var din oplevelse med at gå til prøve? Jeg havde aldrig prøvet det, men nu var det sidste chance. Jeg har brug for tal til min fremtid. Det var dejligt, for nu var jeg klar til det. Jeg kan mærke, at jeg har lært meget mere her end i folkeskolen. I folkeskolen blev jeg kaldt retarderet, men her har de forstået mine problemer, min sygdom og min ordblindhed.

Hvad skal der ske efter sommerferien? Jeg skal holde en forlænget sommerferie og finde ud af, hvad jeg skal. Jeg vil gerne noget med design. Jeg elsker at være kreativ.

IMG 0180 2
Natasja Flindt Nielsen

Navn: Theis Steinlein Smidt

Alder: 18 år

Spor: Metal (PGU)

Hvorfor er du på FGU? Jeg vidste ikke, hvad jeg ville efter 9. klasse. I stedet for at gå hjemme, kunne jeg lige så godt gå her og prøve nogle forskellige ting.

Hvad har du været til prøve i, og hvordan er det gået? I matematik fik jeg 12, og i PASE fik jeg 10.

Hvordan var din oplevelse med at gå til prøve? Jeg havde ikke prøvet det før, fordi jeg sneg mig udenom eksamen sammen med corona. Men det var en fin oplevelse. Jeg har nogle gode lærere.

Hvad skal der ske efter sommerferien? Jeg er blevet forlænget her indtil jul, og det er med henblik på, at jeg skal starte på IT-uddannelsen efterfølgende.

IMG 0185 2
Theis Steinlein Smidt

Artiklen er slut

Læs flere spændende artikler i vores nyhedsarkiv

Luk