Nyhed - 01 september 2022

Nyt samarbejde skaber unikt uddannelsestilbud til unge

Elever på den forberedende grunduddannelse kan nu få kompetencer og indblik i transportbranchen, når FGU Trekanten og Danske Fragtmænd åbner for nyt undervisningstilbud i Taulov.

Nyt samarbejde skaber unikt uddannelsestilbud til unge

Et samarbejde mellem Danske Fragtmænd, FGU Trekanten, Fredericia Kommune, 3F og EUC Lillebælt giver nu unge mulighed for at komme helt tæt på transportbranchen og prøve den af. En branche med gode jobmuligheder, og derfor et tilbud, der gavner alle parter.

”Vi har en historisk lav ledighed, og det mærker vi naturligvis også i transportbranchen, hvor det bliver sværere og sværere at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Derfor er projekter som dette en fantastisk mulighed for os som arbejdsgiver at vise de unge, hvad transportbranchen har at tilbyde dem. Jeg har set meget frem til at komme i gang,” fortæller medejer af Danske Fragtmænd Henrik Herum, Ø.S.G. A/S.

Arbejdsplads møder uddannelse

De første 19 tilmeldte unge går i gang med undervisningen 1. september på arbejdspladsen hos Transportcenter Taulov. Her bliver eleverne transporteret til og fra i bus sammen med deres kontaktlærer Kim Elgaard Dahl.

Eleverne vil både træne praktisk arbejde på lageret, og de vil få undervisning i dansk, matematik og PASE (privatøkonomi, arbejdspladslære, samarbejdslære og erhvervslære) – men det vil være i en mere praktisk form end i traditionel skole.

”Jeg kommer til at have fokus på relationer, og hvordan vi accepterer og bruger hinandens forskelligheder, ligesom jeg også vil have fokus på den enkeltes ståsted og udvikling. Det er fedt at være i et hus, hvor de kan prøve praksis lige ude på den anden side af døren og få lov til at interagere med virksomhederne,” siger Kim Elgaard Dahl, underviser på Transport & logistik.

Tilbuddet er en ny og praksisorienteret måde at tænke uddannelse på, og der kan ligge mange muligheder i at samarbejde på tværs af sektorer.

”Virkeligheden skal så tæt på som overhovedet muligt, vi skal ikke bare lade som om. Med dette tilbud har vi forsøgt at tage de unges briller på for at se, hvad der giver bedst mening for dem. Det skal vi stadig blive skarpere på, men vi er i hvert fald tættere på, fordi vi nu er på arbejdspladsen i en uddannelsesmæssig sammenhæng,” siger Per Jensen, vicedirektør ved FGU Trekanten.

Skærmbillede 2022 09 01 Kl. 14.09.19
Kim Elgaard Dahl og Henrik Herum.

Artiklen er slut

Læs flere spændende artikler i vores nyhedsarkiv

Luk