Elevportræt - 18 januar 2022

Tidligere elev: "Presset var for stort"

Christoffer er i gang med uddannelsen som lageroperatør – men vejen dertil har ikke været snorlige. I denne artikel fortæller han om at droppe ud af 1.g på HTX efter at have givet det to forsøg. Han giver indblik i sin udvikling på FGU, og hvordan han fik øjnene op for at starte på en erhvervsuddannelse.

Tidligere elev: "Presset var for stort"

”Man blev nærmest skubbet afsted. Så jeg følte aldrig rigtig, at det var mig, der valgte, at jeg skulle den vej.”

Sådan beskriver den nu 21-årige Christoffer overgangen fra folkeskolen til HTX, som han startede på direkte efter 9. klasse.

På HTX fandt Christoffer hurtigt ud af, at han havde svært ved at følge med, og det endte også med, at han skulle gå 1.g om. Presset var stort, og lærerne ville have højere karakterer fra ham. Derfor så han ingen anden udvej end at droppe ud.

Jeg kunne slet ikke følge med, så jeg følte mig til sidst udelukket. Presset var for stort, og jeg havde det ikke så godt. Jeg var på vej ned i en depression," fortæller han.
Nye venner og ny kæreste

Christoffer ville have det bedre! Han ville tilbage på sporet og finde en anden vej videre. Derfor startede han på den daværende produktionsskole i Fredericia, som kort tid efter blev en del af FGU.

”Det hjalp mig meget socialt at gå på FGU. I folkeskolen var jeg meget indadvendt og genert, men på FGU blev jeg mere udadvendt og fik flere venner og fandt min første kæreste,” fortæller han.

"jeg havde aldrig fundet ud af, at jeg skulle lave det, jeg gør i dag"

På FGU gik han på Ejendomsservice, hvor han var sammen med sine holdkammerater om at løse forskellige pedelopgaver. Her skulle han både arbejde med hænderne og med hovedet. Og det kunne han slet ikke få nok af.

Hvis jeg ikke havde givet det fysiske arbejde en chance, havde jeg aldrig opdaget, at jeg langt bedre kan lide at arbejde sådan. Og jeg havde aldrig fundet ud af, at jeg skulle lave det, jeg gør i dag,” siger han.

I dag er han i gang med uddannelsen som lageroperatør på EUC Lillebælt. Som en del af uddannelsen er han i lære hos netbutikken Primus Danmark, der sælger værktøj. 

”Jeg kan godt lide at arbejde, og det gør mig stolt, at jeg ved, at den her uddannelse kan jeg gennemføre,” afslutter Christoffer.

Artiklen er slut

Læs flere spændende artikler i vores nyhedsarkiv

Luk

Find det hold, der passer dig

Holdbeskrivelsen laves af en chatbot, som kan være upræcis. Følg link for præcis beskrivelse. Chatbotten husker ikke dialogen. Så hver gang du skriver noget, startes en ny forespørgsel.