Nyhed - 10 februar 2023

FGU Trekanten til DM i Skills

I sidste uge var stort set hele FGU Trekanten forbi DM i Skills i Fredericia Messecenter. Både som publikum, men også som standholdere, guider, konkurrencedeltagere og dommere. Læs om elevernes oplevelser her.

FGU Trekanten til DM i Skills

”Der findes ikke et rigtigt eller forkert valg. Det vigtigste er at træffe et valg.”

Sådan sagde Fredericias borgmester Steen Wrist blandt andet i sin tale, da han bød velkommen til DM i Skills i Fredericia Messecenter. Og valgmuligheder var der nok af til DM i Skills, hvor der blev dystet om titlen som danmarksmester i 45 erhvervsfag.

Foruden konkurrencerne kunne man også blive klogere på uddannelser, brancher og jobs i de mange stande. En af dem var FGU Trekantens, hvor elever og undervisere viste, hvad FGU er og kan.

Der blev blandt andet delt smagsprøver ud, syet, slået søm i, savet i træ og spillet FIFA. Og så var der konkurrencer i at binde knob på tid, spille CS og designe lamper, hvor vinderne modtog præmier sponsoreret af PraxisOnline.

IMG 0948
Guider til en god oplevelse

Rundt omkring i hallerne kunne man også møde elever med gule, grønne og orange veste. Deres opgave var at guide gæsterne ved busser og indgange og hjælpe med affaldssortering. En af busguiderne var Marco Bay Petersen, der til dagligt er PGU-elev i Middelfart. Sammen med en gruppe af elever uddelte han oversigtskort til busserne, når de ankom.

”Skills er jo et godt arrangement, så det er fedt at skulle være med til at give folk en god oplevelse. Vi hygger os med det, der er ikke så meget stress på lige nu,” fortalte Marco Bay Petersen.

IMG 0938
Skills for FGU-elever

Torsdag gik en gruppe EGU-elever på scenen, hvor de deltog i FGU Skills; en konkurrence for FGU-elever, hvor der skulle laves produkter med fokus på genbrug og bæredygtighed. EGU-eleverne leverede et flot insekthotel.

Fredag var en gruppe FGU-elever på den anden side af dommerbordet. De agerede nemlig dommere i Skills Stafetten; en konkurrence med praktiske øvelser for 8. klasser. En af dommerne var Mia Engsen, der er AGU-elev på Boulevarden.

”Jeg har aldrig stået på så stor en scene blandt så mange mennesker. Men jeg har faktisk ikke lagt så meget mærke til det og dem, fordi jeg har fokuseret på min opgave som dommer. Publikum kiggede jo ikke på mig, men på eleverne,” fortæller Mia Engsen om oplevelsen. 

DM i Skills kan opleves næste gang i april 2024 i Roskilde.

IMG 0579 2

Artiklen er slut

Læs flere spændende artikler i vores nyhedsarkiv

Luk