Nyhed - 30 maj 2024

FGU Trekanten sender første hold elever på udlandsophold med Erasmus+

I april var 24 elever og fire lærere fra Team KreaKlar på Boulevarden på fem dages udveksling i Kuopio i Finland. De kom hjem med ny viden om ungdomskulturen i et andet land og et styrket fællesskab.

FGU Trekanten sender første hold elever på udlandsophold med Erasmus+

1.295 kilometer i fugleflugt er der fra Vejle i Jylland til Kuipio i Finland. Den rejse begav elever og lærere fra Grafisk, Trend og Studieklar sig ud på i april, hvor de var på en seks dages studietur.

Her besøgte de Savo Vocational College, der er en af Finlands største udbydere af erhvervsuddannelse og gymnasial uddannelse. Eleverne mødte her andre unge, der er samme sted i livet, som de selv er, og som kunne give et indblik i finsk ungdomsliv. Eleverne lavede blandt andet en "Compare yourself"-øvelse, hvor de sammenlignede dansk og finsk kultur. Og til slut skrev alle elever et "Farewell letter", som de modigste læste op.

Foruden det faglige indhold, fik eleverne også lov til at udforske byen sammen og på egen hånd.

”En af de bedste oplevelser for mig var, da vi var oppe i et højt tårn, hvor der var en god udsigt over en masse natur. Der var søer med is på, så det lignede små øer. Det var meget smukt,” fortæller Nicklas, der er elev på Team KreaKlar.

”For mig var det en god oplevelse at være ude i et stort shoppingcenter sammen med nogle af de andre piger. Det var lidt mere alternativ mode, men det var dejligt at udforske i fællesskab,” fortæller Signe, der også er elev på Team KreaKlar.

”Jeg husker særligt, da jeg filmede to af de andre drenge vinterbade. Vi knækkede isen, så de kunne komme i, og der kom en gammel dame og heppede. Det var sjovt,” fortæller Oliver, der ligeledes er elev på Team KreaKlar.

Åbner verden op

Det er Erasmus+-midler, der har gjort besøget muligt. Den finske samarbejdspartner er fundet igennem Xarxa FP, der er en organisation, som arbejder for at skabe samarbejde mellem erhvervsuddannelser i forskellige EU-lande. Herigennem har de fire lærere også været på ”previsit”, inden studieturen med eleverne.

”På mange uddannelsesinstitutioner rejser man ud for at få en fornemmelse af andre kulturer og unge i andre lande. Nu er det muligt at sende FGU-elever ud på korte besøg. For mange vil det være første gang, at de kommer på en studietur i udlandet. Erasmus+-midlerne er med til at åbne verden op for nogle af vores elever,” fortæller Torben Palle Nielsen, der er uddannelseschef på FGU Trekanten – Boulevarden og ansvarlig for internationalt samarbejde.

Studieturen til Finland var FGU Trekantens første udlandsophold med elever. Flere lærere har netop været på ”previsit” i Nordsverige og i Spanien, hvor der planlægges nye studieture. Derudover planlægges der genbesøg fra de finske elever i Vejle til efteråret.

03

Artiklen er slut

Læs flere spændende artikler i vores nyhedsarkiv

Luk

Find det hold, der passer dig

Holdbeskrivelsen laves af en chatbot, som kan være upræcis. Følg link for præcis beskrivelse. Chatbotten husker ikke dialogen. Så hver gang du skriver noget, startes en ny forespørgsel.