Elevportræt - 06 april 2022

Mikka er på højskole som en del af sin EGU

Mikka Melin Aagaard er elev på erhvervsgrunduddannelsen (EGU) og har tilbragt de seneste måneder på Brandbjerg Højskole, hvor hun skal være frem til sommerferien. I denne artikel fortæller hun om de første måneder på højskolen, og om hvordan opholdet allerede har gjort en forskel.

Mikka er på højskole som en del af sin EGU

”Når man får sådan et tilbud, siger man ikke nej.”

21-årige Mikka var ikke ét sekund i tvivl om, at hun ville takke ja, da hun fik tilbudt at komme på højskole som en del af sin erhvervsgrunduddannelse (EGU).

”Jeg har gået på efterskole, og jeg kan huske, hvor fantastisk det var. Så jeg tænkte, at højskole måtte være mindst lige så fedt,” fortæller hun.

Siden januar 2021 har Mikka været elev på erhvervsgrunduddannelse (EGU), hvor hun har været i praktik som pædagogmedhjælper hos Filskov Friskole i Grindsted. I januar 2022 byttede hun praktikpladsen ud med Brandbjerg Højskole, hvor hun skal være frem til sommer. EGU-elever som Mikka har nemlig mulighed for at kombinere deres uddannelse med et højskoleophold, hvilket kan bidrage til deres faglige, sociale og personlige udvikling.

”Det er alt det ud over undervisningen, som en højskole kan”

Hverdagen på højskolen står blandt andet på musik, teater, sang samt yoga og mindfullness. Det er fag, Mikka selv har valgt, og som hun løbende kan skifte ud med nye fag. Desuden bruger hun meget tid sammen med højskolens andre elever, som hun har lært godt at kende.

”Folk er megasøde, og fagene er gode, og aftenerne og weekenderne er også bare helt vildt fede. Det er alt det ud over undervisningen, som en højskole kan. At vi bor sammen og er en kæmpe familie. Vi skal alle have et liv til at fungere sammen i hverdagen, og der er altid nogen, der laver et eller andet,” fortæller hun.

Det sociale har stor betydning for Mikka, men alligevel har hun ønsket sig sit eget værelse. Hun har diagnosen impressiv ekspressiv dysfasi, hvilket betyder, at hun har indlæringsvanskeligheder og skal bruge meget energi på at forklare og forstå. Derfor har hun brug for at kunne trække sig tilbage, når behovet opstår.

En udvikling, der er til at få øje på

Efter få måneder på Brandbjerg Højskole kan Mikka allerede mærke en stor forskel. Hun har fået nye venner og er blevet en del af et stort fællesskab. Og så har hun også udviklet sig personligt og fagligt.

”Jeg er blevet bedre til engelsk, fordi der er så mange internationale på skolen. Og jeg er blevet bedre til at åbne mig op. Jeg lukker mig ikke så meget inde mere. Jeg tør bare at gå ud og snakke med folk, og jeg tør at være den første, der går hen til en person, i stedet for at personen skal komme til mig,” siger hun.

Når Mikka har afsluttet sit højskoleophold, håber hun, at hun kan tage de nye venskaber med sig videre i sin færd, og at hun har fundet ud af, hvad hun skal i fremtiden.

Artiklen er slut

Læs flere spændende artikler i vores nyhedsarkiv

Luk