Nyhed - 27 juni 2022

FGU-elever tester Tour-ruten og cykler hundredvis af kilometer

FGU Trekanten har lavet en cykelkonkurrence, hvor de virtuelt har testet Vejles Tour-rute og fået en masse kilometer i benene. Det er både godt for sundheden og sammenholdet.

FGU-elever tester Tour-ruten og cykler hundredvis af kilometer

Stejle stigninger var for en stund på skoleskemaet på FGU Trekantens skoler. Eleverne fra de fem skoler har den seneste måneds tid konkurreret på en hometrainer, der har besøgt skolerne på skift. Det har de som en del af 100-dages-programmet op til Tour de France.

En af de undervisere, der har været med til at facilitere projektet, er Kåre Jørgensen, der har sin daglige gang på FGU Trekanten – Sandagervej.

”Både elever og undervisere har taget godt imod cyklen. De har fået brugt deres gode cykelben, og så har de fået et lille indblik i Tour de France, som jo bliver en lokal folkefest,” siger underviseren.

Konkurrence skaber sammenhold

Konkurrencen gik ud på, at de forskellige elevhold fra hver skole skulle dyste i, hvem der kunne cykle den længste distance. Til slut blev der både kåret en vinder på hver skole og én samlet vinder. Den første rute på skærmen var Vejles Tour-rute, og herefter kunne eleverne selv vælge rute.

”Når vi har et fælles tredje at samles om, som for eksempel en cykelkonkurrence, så sker der noget positivt med sammenholdet,” siger Kåre Jørgensen.

En af de elever, der gav den gas i pedalerne, er Jannick Pedersen fra AGU Studieklar på FGU Trekanten – Boulevarden. Han var den første elev i sadlen på skolen, og derfor en af de første til at gennemføre Vejles Tour-rute på knap 52 kilometer.

”Jeg tænkte, at det var en sjov udfordring. Hvis jeg kunne gennemføre, ville jeg bevise noget overfor mig selv,” siger han.

Han gennemførte på et par timer med hep fra sin kæreste. Resten af holdet brugte også en matematiktime i sadlen, så alle bidrog til den samlede score.

”Det var hårdt og spændende at prøve. Tour de France-rytterne må alligevel være gjort af noget særligt,” tilføjer Jannick Pedersen.

Og vinderen er …

Eleverne fra FGU Trekanten – Fredericia! De vandt overbevisende med en samlet distance på 1004 kilometer. På andenpladsen kom eleverne fra Grindsted, og på tredjepladsen kom eleverne fra Sandagervej.

Præmien er en pengesum doneret af elevforeningen Modstrøm, og elevrådet har valgt, at pengene skal bruges på en pølsevogn, så vinderskolen kan fejre sin sejr. Derudover har flere af skolernes hold produceret ekstra præmier. Metal-værkstedet har for eksempel lavet en pokal, ligesom en elev fra Makerspace har 3D-printet små cykler.

IMG 0157
IMG 0165
IMG 0172

Artiklen er slut

Læs flere spændende artikler i vores nyhedsarkiv

Luk