Elevportræt - 07 september 2023

Kristian går på højskole for at få selvtillid

Elever på erhvervsgrunduddannelsen (EGU) kan komme på højskoleophold som en del af uddannelsen. Den mulighed har 21-årige Kristian takket ja til. Han er netop startet på Højskolen Snoghøj og håber, at han i løbet af semesteret får opbygget selvtillid, bliver en del af nye fællesskaber og udvikler sig kunstnerisk.

Kristian går på højskole for at få selvtillid
Kristian foran Højskolen Snoghøj

”Her er jeg et menneske, som skal udfolde sig og finde ud af, hvilket menneske jeg vil være.”

Sådan fortæller Kristian, når han bliver spurgt ind til, hvordan det er at starte på højskole.

På Højskolen Snoghøj har Kristian fag, som han har valgt ud fra sine interesser og behov. Lige nu er det producing performance artist og solosang og stemme, han har givet sig i kast med. Men det er ikke kun i undervisningen, han lærer nyt og udvikler sig. Det gør han også i fritiden sammen med de andre højskoleelever.

”Jeg møder andre, der har et andet syn på ting, og på den måde bliver jeg udfordret. Og også bare det der med, at man er sammen med andre. Det fællesskab, der er her, hvor man har lov til at være sig selv, er fantastisk,” fortæller Kristian.

En nervepirrende oplevelse

Før Kristian startede på højskole i august 2023, var han i praktik som eventkoordinator hos kultur– og idrætscenteret Magion i Grindsted som en del af erhvervsgrunduddannelsen (EGU). Her arbejdede han fuldtid med at gøre klar til events, koncerter og foredrag. Og særligt én oplevelse har sat sig i ham.

”Da jeg stod på scenen og skulle præsentere kunstneren, gik jeg helt i sort. Jeg var så nervøs.”

Den nervepirrende oplevelse er en af grundene til, at han er startet på højskole. Han håber, at et højskoleophold kan gøre ham mere selvsikker.

”Jeg håber, jeg kommer til at udvikle mig kunstnerisk og styrke min talestemme og selvtillid,” siger han.

”Jeg gik helt ned”

Fællesskabet på højskolen er vigtigt for Kristian. Han har brug for at være social og have folk omkring sig for at trives. Da der var corona lockdown droppede han ud af HTX, fordi han havde det skidt.

”Under corona gik jeg fuldstændig ned psykisk. Jeg havde brug for fællesskabet,” siger han.

Derfor er han glad for, at det sociale fylder så stor en del på Højskolen Snoghøj, hvor han skal bo i et helt semester.

Artiklen er slut

Læs flere spændende artikler i vores nyhedsarkiv

Luk