Elevportræt - 24 juni 2021

"Man oplever det på egen krop i stedet for at få det fortalt"

Mille går på FGU for at få støtte til at finde ud af, hvilken vej hun skal gå. Hun har prøvet kræfter med forskellige jobs og uddannelser, som ikke har fungeret for hende. Men på FGU giver det mening, fortæller hun.

"Man oplever det på egen krop i stedet for at få det fortalt"

”Jeg bøvler med angst og depression. Jeg overtænker mange ting, men det bliver sat til side, når jeg arbejder her.”

Sådan siger vores elev Mille, der netop har afsluttet fire ugers erhvervstræning hos Ball Group, der står bag tøjmærket Zizzi.

Hos Ball Group har Mille fået indblik i og erfaring med dagligdagen på deres lager, hvor hun har plukket tøj og gjort det klar til at komme ud til butikker. Hun synes, det er fedt, at FGU giver hende mulighed for at lære ved at være ude i en virksomhed.

Det er fedt, at man kommer ud blandt andre på arbejdsmarkedet i stedet for at sidde på skolen og læse om det i en bog. Man oplever det på egen krop i stedet for at få det fortalt.
Masser af praktik og støtte

For Mille betyder det meget, at hun kan arbejde praktisk hver dag, samtidig med at hun får støtte fra sin arbejdsgiver og vejleder på skolen. Det er vigtigt for hende, at hendes hverdag føles tryg.

Jeg har brug for støtte til at finde ud af, hvilken vej jeg skal gå. Min arbejdsgiver og vejleder på skolen hjælper mig i hverdagen, så jeg ikke står på helt egne ben. Det giver bare mening for mig.

Mille har afsluttet sin erhvervstræning hos Ball Group, men hun arbejder der stadig. Hun har nemlig fået tilbudt en EGU-plads samme sted. Det vil sige, at hun nu arbejder fuldtid på lageret som en del af erhvervsgrunduddannelsen. For Mille betyder det, at hun kan få endnu mere praktisk erfaring med en branche, som hun har fået smag for.

"Jeg synes, det her lager og logistik er spændende. Efter jeg har prøvet det af hos Ball Group, har det gjort mig mere sikker på, at det er det, jeg vil. Jeg synes sgu, det er et fedt arbejde," fortæller hun.

Artiklen er slut

Læs flere spændende artikler i vores nyhedsarkiv

Luk