Nyhed - 03 oktober 2022

Fodboldsamarbejde skal skabe nye muligheder for unge

22 elever fra vores skole på Boulevarden er gået i gang med vores Sportucation-samarbejde hos Vejle Boldklub. Her skal eleverne både træne fodbold, og trænes i hvordan man indgår i et fællesskab på en arbejdsplads.

Fodboldsamarbejde skal skabe nye muligheder for unge

”Fodbold er universel. I hele verden skaber fodbold fællesskaber.”

Sådan siger projektleder på Sportucation Jon Nedergaard. Fodbolden er nemlig motor i DGIs Sportucation-projekt, der skal hjælpe unge mennesker på vej, så de kan skabe et godt voksenliv for sig selv. I FGU Trekantens samarbejde med Vejle Boldklub indebærer det, at eleverne hver uge modtager fodboldtræning på boldklubbens baner med U15-talenttræneren i spidsen. Her får de lov til at snuse til, hvordan det er at være en del af en sportsklub.

”Der er præcise rammer og former i en fodboldvirksomhed, som de unge kan have brug for. Her giver man hånd til hinanden, og det gør man også til direktøren, selvom man er bolddreng. Det er en struktureret virkelighed, som er fyldt med glæde og fællesskab,” forklarer Jon Nedergaard.

Træning i autentiske rammer

Efter fodboldtræning står den på erhvervstræning. Sportucation-projektet findes også i folkeskolen, men adskiller sig i FGU-regi ved at eleverne efter fodboldtræning løser praktiske opgaver på stadion. På sigt skal erhvervstræningen udvides, så eleverne også kan løse opgaver hos klubbens samarbejdspartnere.

”Vi håber at kunne give de unge nogle flere muligheder, end de ellers har. Blandt andet ved præsentere dem for erhvervstræningen,” fortæller Jon Nedergaard.

Ifølge Helle Thychosen, der er administrationschef og uddannelsesvejleder ved Vejle Boldklub, vil klubben gerne løfte et socialt ansvar og være med til at vise, hvad en sportsklub også kan – udover sport.

”Vi vil gerne være med til at vise, hvor meget sport kan gøre ved unge mennesker. Vi håber, at de på en eller anden måde bedre kan mestre livet med de udfordringer, der følger med. At de her vil få succesoplevelser, der giver dem selvtillid og tro på, at de er værdifulde,” siger hun.

Som en del af projektet har eleverne også mulighed for at få fritidsjobs til klubbens hjemmekampe.

Artiklen er slut

Læs flere spændende artikler i vores nyhedsarkiv

Luk