Elevportræt - 17 juni 2024

FGU førte Kristian til transportbranchen – nu bliver han lastbilchauffør

Kristian Jensen har det seneste år været elev på Transport & logistik i Taulov. Her har han fået indblik i en branche, han gerne vil være en del af, og efter sommerferien starter han i ny mesterlære hos fragtfirmaet Ø.S.G.

FGU førte Kristian til transportbranchen – nu bliver han lastbilchauffør

”Da jeg fik kørekort, fandt jeg ud af, at jeg er virkelig glad for at køre. Det giver frihed, og det elsker jeg.”

Sådan siger 22-årige FGU-elev Kristian Jensen. Han har det seneste år haft sin daglige køretur til Transport & logistik-holdet, der holder til hos Danske Fragtmænd i Taulov. Efter sommerferien fortsætter han køreturen til Taulov, men nu møder han ind som lærling hos Ø.S.G. i stedet for. Han starter nemlig i ny mesterlære hos fragtfirmaet.

Ny mesterlære er en praktisk vej til erhvervsuddannelse. Her kan Kristian tage vejgodstransportuddannelsen på EUC Lillebælt, men størstedelen af uddannelsen foregår som praktisk oplæring i en virksomhed.

Faglig og social udvikling

Da Kristian startede på FGU, var det først og fremmest, fordi han manglede sine eksamener i dansk og matematik. Men han manglede også at udvikle sig socialt.

”Jeg havde svært ved at holde samtaler i gang. Det sociale var bare bøvlet. FGU var også svært i starten, men jeg kastede mig ud i det,” siger Kristian og fortsætter:

”Jeg er blevet bedre fagligt, men mest socialt. Lærerne har været en stor del af det. De troede på mig.”

Nu er Kristian klar til at fortsætte i uddannelse. Selvom han allerede har en plan, vil han gerne have sine prøver med. Derfor går han både op i dansk, matematik, PASE og det fagtema, han nu skal til at arbejde inden for.

Klar til fremtiden

Kristian går i sin fars fodspor, og har valgt at blive lastbilchauffør. I sommerferien begynder han at tage det store kørekort hos EUC Lillebælt. Når det efter seks uger er i hus, starter han som lærling hos Ø.S.G, der holder til hos Danske Fragtmænd. Her har han allerede været i en måneds praktik, så han ved, hvad han har sagt ja til.

”Grunden til, at jeg valgte lastbilchauffør, er også, fordi jeg kan være alene. Jeg føler mig ikke ensom, når jeg er alene. Jeg kan godt finde ud af at arbejde sammen med andre, men jeg arbejder bedst alene,” fortæller han.

Når Kristian får sit uddannelsesbevis om 3,5 år, håber han at kunne fortsætte i virksomheden, eller prøve noget helt andet; dog stadig med det store kørekort i hånden.

”Jeg vil bare gerne nyde livet. Jeg vil gerne køre lastbil, eller måske bus, nu hvor jeg er blevet bedre til mennesker. Det kunne være fedt,” slutter han.

Artiklen er slut

Læs flere spændende artikler i vores nyhedsarkiv

Luk

Find det hold, der passer dig

Holdbeskrivelsen laves af en chatbot, som kan være upræcis. Følg link for præcis beskrivelse. Chatbotten husker ikke dialogen. Så hver gang du skriver noget, startes en ny forespørgsel.