Elevportræt - 06 oktober 2021

Emmas første oplevelse på en arbejdsplads: ”det er megafedt”

Da Emma på 17 kom i erhvervstræning i Børnehaven Bugs, fik hun smag for at være på en arbejdsplads, hvor hun er omgivet af børn hver dag. Faktisk er det første gang, at Emma er på en arbejdsplads. Og hun kan slet ikke få nok.

Emmas første oplevelse på en arbejdsplads: ”det er megafedt”

”Jeg er helt overrasket over, hvor godt det er gået. Børnene og kollegaerne har taget rigtig godt imod mig. Jeg har aldrig været på en arbejdsplads før, men jeg er rigtig glad for det, og det er meget bedre end forventet.”

Sådan siger vores elev Emma om sine fire uger i erhvervstræning hos Børnehaven Bugs i Grindsted. I de fire uger har hun fulgt en af børnehavens pædagoger, der har givet hende indblik i alt fra leg og konflikthåndtering til kollegaskab.

”Jeg synes, erhvervstræning er megafedt. Hvis man ikke helt ved, hvad man vil være, så er det fedt, at man kan prøve nogle forskellige ting,” fortæller Emma.
Et vellykket forløb

Erhvervstræningen i børnehaven har været så vellykket, at Emma har fået mulighed for blive. Det betyder, at hun overgår til erhvervsgrunduddannelsen (EGU), som er ét af vores tre uddannelsesspor, hvor eleverne er i praktik størstedelen af tiden.

”Jeg har det lidt svært med nye ting. Men de har været så gode til at støtte mig og hjælpe mig med at komme i gang med opgaver. Nu synes jeg, at jeg er blevet god til bare at gøre tingene, uden at de beder mig om det. Det føles godt, og jeg er glad for, at jeg skal blive,” siger Emma.

Gitte Isachsen er pædagogisk leder i børnehaven. Hun synes, det er skønt at have unge som Emma i huset.

”Vi tager unge ind, fordi vi vil gøre en forskel for dem, og fordi vi kan give dem kompetencer, som de kan tage med sig videre i deres voksenliv. I hverdagen er det skønt at følge unge som Emma, der stråler og udvikler sig,” fortæller Gitte.

Artiklen er slut

Læs flere spændende artikler i vores nyhedsarkiv

Luk