Elevportræt - 08 december 2021

”Jeg vil rigtig gerne arbejde”

Awfa kom til Danmark for seks år siden. Her blev hun først sendt på sprogskole, og siden har hun fået to børn og været på barsel. De seneste år har hun gået på FGU for at få sprogtræning og for at blive klar til arbejdsmarkedet.

”Jeg vil rigtig gerne arbejde”

”På sprogskolen var det kun meget lidt, jeg lærte. Det er ikke alle, der forstår, hvad jeg siger. Og det er svært at få arbejde, når man ikke er så god til dansk. Men jeg vil rigtig gerne arbejde og kunne hjælpe mine børn med lektier,” fortæller Awfa.

På FGU går Awfa på produktionsgrunduddannelsen (PGU) i Grindsted. Her får hun praktisk undervisning i køkkenet, samtidig med at hun får undervisning i dansk som andetsprog (DSA).

Da jeg startede, forstod jeg ikke meget. Men jeg er blevet meget bedre, fordi jeg hører og snakker dansk hver dag. Nu forstår jeg meget, og de andre er gode til at hjælpe mig," fortæller Awfa.
Udvikling i erhvervstræning

Lige nu er Awfa i erhvervstræning tre dage om ugen i køkkenet hos IFF i Grindsted. Her oplever hun, hvordan det er at arbejde i et køkken i en stor virksomhed.

”Jeg ville gerne prøve at se andre steder og andre mennesker for at udfordre mig selv og for at blive bedre til dansk. Og så lærer jeg, hvordan det er at være på et rigtigt arbejde,” fortæller Awfa.

Inge Christiansen er Head of Canteen hos IFF. Hun er glad for at have Awfa i erhvervstræning og kan mærke, at det gør en forskel.

Der er helt klart sket en udvikling. Da Awfa startede, vidste hun ikke, hvor hun skulle se hen. Nu føler hun sig meget mere hjemme, og vi føler, at hun er en del af os. Vi vil rigtig gerne hjælpe, hvor der er brug for det. Awfa er dygtig og effektiv, og det er spændende at have hende hos os,” fortæller hun.

Artiklen er slut

Læs flere spændende artikler i vores nyhedsarkiv

Luk

Find det hold, der passer dig

Holdbeskrivelsen laves af en chatbot, som kan være upræcis. Følg link for præcis beskrivelse. Chatbotten husker ikke dialogen. Så hver gang du skriver noget, startes en ny forespørgsel.