Elevportræt - 08 september 2021

”Jeg har udviklet mig sindssygt meget socialt”

Tristan har diagnosen autisme, og han har gået på specialskole det meste af sin skoletid. Efter 10. klasse startede han på FGU for at udvikle sig personligt og finde en vej, der passer til ham. Og den vej fandt han.

”Jeg har udviklet mig sindssygt meget socialt”

For to år siden startede Tristan Jensen på produktionsgrunduddannelsen i Fredericia på Metalværkstedet. Dengang havde han svært ved at stå på egne ben og åbne sig for andre.

”Jeg ville helst gemme mig i et hjørne. Min autisme gør, at jeg ikke kan lide forandringer, og jeg har svært ved at snakke med fremmede. Jeg kunne være meget usikker og føle mig skidt tilpas,” fortæller Tristan.

Men sådan har Tristan det ikke længere. I løbet af de seneste to år har han gennemgået en udvikling, man ikke kan undgå at for øje på. I dag beskriver hans underviser ham som en nøgleperson, der gør en forskel for det faglige og sociale fællesskab. Denne udvikling kan Tristan også mærke.

”Jeg har udviklet mig sindssygt meget socialt. Nu kan jeg snakke med mange forskellige folk. Min underviser har været utrolig hjælpsom, og han har lært mig, at det er okay at have det svært,”

Efter sommerferien startede Tristan på uddannelsen som bearbejdningssmed på EUC Lillebælt, men han har ikke lagt FGU helt på hylden endnu. Han er nemlig blevet FGU-lærling på Metalværkstedet som en del af uddannelsen. Kravene for en FGU-lærling er de samme som for en almindelig lærling. Men på FGU kan Tristan være i trygge rammer med en større nærhed, som han bedre kan vokse og trives i.

”Det er utrolig fedt, og jeg er da også lidt stolt. Jeg kender stedet og menneskerne her, og på den måde er det muligt for mig at komme videre i uddannelse,” fortæller han.

Artiklen er slut

Læs flere spændende artikler i vores nyhedsarkiv

Luk