Elevportræt - 02 december 2021

Jasmin droppede ud af HTX: ”Hvad skal jeg i fremtiden?”

Hvad skal jeg i fremtiden? Hvilke muligheder har jeg? Og hvad passer egentlig til mig? Det er nogle af de spørgsmål, som 18-årige Jasmin forsøger at finde svar på, mens hun går på FGU. I vinteren 2021 valgte hun nemlig at droppe ud af HTX.

Jasmin droppede ud af HTX: ”Hvad skal jeg i fremtiden?”

”Jeg havde brug for en slags pause for at tænke over, hvad jeg egentlig vil. Jeg kan prøve nogle forskellige ting på FGU, og så kan jeg komme på kombinationsforløb og i erhvervstræning, hvor man også kan prøve forskellige ting af,” fortæller Jasmin, der går på produktionsgrunduddannelsen (PGU) på Boulevarden i Vejle.

For at blive klogere på hvad hun skal i fremtiden, besøger Jasmin forskellige uddannelser og virksomheder, mens hun går på FGU. Senest har hun været i erhvervstræning hos Rikkes Malerfirma i Børkop.

Jeg synes, det er fedt at opleve, hvad en maler faktisk laver. Det er jo ikke bare at male vægge. De spartler eksempelvis også og sliber vægge. Og så er de ofte ude ved forskellige kunder,” siger Jasmin.
En varieret skoledag

Tre dage om ugen i tre uger var Jasmin i erhvervstræning hos Rikkes Malerfirma. Det vil sige, at hun havde to dage på skolen, hvor hun kunne deltage i undervisning og andre projekter. Hun synes, det er fedt, at hun kan kombinere de to ting.

Erhvervstræning er en god mulighed for at afprøve forskellige brancher. Man kan få øjnene op for forskellige jobmuligheder. Jeg er både i erhvervstræning og på skolen i løbet af ugen. Så kan jeg nemlig også være med til aktiviteter på skolen og være med i fællesskabet der,” fortæller hun.

Artiklen er slut

Læs flere spændende artikler i vores nyhedsarkiv

Luk