Nyhed - 25 januar 2022

Nye anbefalinger

Kære alle

Sundhedsstyrelsen har udgivet nye anbefalinger til jer, der er smittet med covid-19, har symptomer eller er nære kontakter. I kan læse de nye anbefalinger i det følgende (kilde: Sundhedsstyrelsen) eller på www.sst.dk.

Har du betydelige symptomer?

Har du symptomer som feber, ondt i halsen, vedvarende hoste eller vejrtrækningsbesvær og samtidigt føler dig syg, anbefaler vi, at du går i selvisolation, og at du får taget en PCR-test hurtigst muligt.

Har du betydelige symptomer og er testet positiv?

Hvis din PCR-test er positiv, kan du bryde din selvisolation, når du ikke længere har symptomer. Dog tidligst fire døgn efter testtidspunktet.

Har du lette symptomer?

Har du forbigående symptomer som løbenæse, kriller i halsen eller enkelte host, men ikke føler dig egentlig syg, anbefaler vi, at du tager en PCR-test. Du skal ikke isolere dig, mens du venter på svar. Hvis din test er positiv, anbefales du straks at gå i selvisolation.

Har du lette eller ingen symptomer og er testet positiv?

Du kan bryde din selvisolation fire døgn efter, du har fået taget testen, som var positiv. Får du betydelige symptomer, skal du være i isolation, indtil symptomerne ophører - dog mindst fire døgn efter testtidspunktet. Hvis den første test, du tager, er en hurtigtest, og den er positiv, anbefaler vi, at du får en PCR-test hurtigst muligt og går i selvisolation.

Er du nær kontakt/hustandskontakt?

Vi anbefaler, at du får taget en hurtigtest eller PCR-test tre døgn efter den smittede persons testtidspunkt. Du skal ikke gå i isolation, medmindre du får lette eller betydelige symptomer.

Er du øvrig kontakt?

Du anbefales at få taget en hurtigtest eller tage en selvtest tre døgn efter den smittede persons testtidspunkt. Du skal ikke gå i isolation, medmindre du får lette eller betydelige symptomer. Hvis du tester positiv med en selvtest eller hurtigtest, anbefales du straks at gå i selvisolation (også selvom du ikke har symptomer) og tage en opfølgende PCR-test hurtigst muligt.

Artiklen er slut

Læs flere spændende artikler i vores nyhedsarkiv

Luk