Nyhed - 20 juni 2024

Max går til prøve: ”inderst inde ved jeg, at jeg duer til det”

Max går til prøve: ”inderst inde ved jeg, at jeg duer til det”

"Jeg er overrasket over, at jeg bestod, for jeg er ikke er vant til at klare mig godt i skolen. Men inderst inde ved jeg, at jeg duer til det.”

Sådan siger 17-årige Max Nielsen, der er elev på Træværkstedet i Fredericia. Han har netop været til prøve i sit faglige tema, Byg, bolig og anlæg, hvor han bestod.

En prøve i trygge rammer

Prøven var en praktisk prøve over tre dage. De første to dage skulle Max bygge en væg til et redskabsskur, og den tredje dag skulle han præsentere opgaven for censor.

Det hele foregik på Træværkstedet, hvor Max også har undervisning til daglig. Det var med til at gøre stemningen uformel.

”Det var næsten som almindelige dage på værkstedet – bare på tid. Jeg tænkte selvfølgelig på, hvad censor ville synes om produktet, og om jeg kunne bestå, men det var ikke noget, der bekymrede mig,” fortæller Max.

Max tager skridtet videre mod tømreruddannelsen

Efter sommerferien starter Max på tømreruddannelsen på EUC Lillebælt. Og her kan det være en fordel, at han allerede har stiftet bekendtskab med træ og værktøj.

”Jeg tror, de kan se, at jeg har haft noget med faget at gøre, og at jeg har kendskab til det, jeg laver,” siger Max.

Finn Jensen er Max’ fag- og kontaktlærer. Han er enig i, at hans erfaring kan give ham et forspring.

”Nu kommer han videre i uddannelse med et forspring i forhold til de andre elever. Han har prøvet at bygge noget og snuset til tegning. Det, at føle sig lidt foran, er vildt vigtigt for mange af vores elever,” siger han.

Når Max går på sommerferie, har han også været til prøve i dansk og matematik.

Artiklen er slut

Læs flere spændende artikler i vores nyhedsarkiv

Luk

Find det hold, der passer dig

Holdbeskrivelsen laves af en chatbot, som kan være upræcis. Følg link for præcis beskrivelse. Chatbotten husker ikke dialogen. Så hver gang du skriver noget, startes en ny forespørgsel.