Basis

Hvis du vil starte på AGU eller PGU mellem vores to årlige optag i august og januar, bliver du som udgangspunkt indskrevet som basiselev.

Som basiselev starter du på et AGU-hold eller PGU-værksted sammen med andre elever, men det er først ved næstkommende semesterstart, at du bliver indskrevet på et af sporene.

I din tid som basiselev har du mulighed for at skifte mellem og afprøve forskellige spor og værksteder.

Fag

Som basiselev skal du have undervisning i dansk/dansk som andetsprog, matematik, PASE og introduktion til uddannelsessporet.

Hvis du skal fortsætte på AGU, skal du også have engelsk. Desuden kan du vælge mellem forskellige valgfag.

Niveauer

Basiselever kan få undervisning på de samme niveauer som elever, der er indskrevet på et spor.

De almene fag udbydes på følgende niveauer:

  • Introducerende niveau
  • G-niveau svarer til 9.-klasseniveau
  • E-niveau svarer til 10.-klasseniveau
  • D-niveau svarer til et niveau over 10. klasse

De faglige temaer udbydes på følgende niveauer:

  • Introducerende niveau
  • FGU-niveau 1
  • FGU-niveau 2
  • FGU-niveau 3

For dig, der kun mangler enkelte fag

Hvis der står i din uddannelsesplan, at du kun skal bestå dansk (eller dansk som andetsprog) og/eller matematik for at få adgang til en erhvervsuddannelse, så behøver du ikke at have andre fag end disse.

Du kan ligeledes nøjes med at blive undervist på basis i det eller de relevante fag, hvis det står i din uddannelsesplan, at du kun skal opfylde overgangskrav til en erhvervsuddannelses hovedforløb.

Læs om vores uddannelsesspor på FGU Trekanten

AGU
Almen grunduddannelse

AGU

AGU er for dig, der har brug for at blive bedre til boglige fag – som dansk, matematik og engelsk – for at kunne søge ind på en erhvervsuddannelse eller gymnasial uddannelse.

PGU
Produktionsgrunduddannelse

PGU

PGU er for dig, der er vild med praktisk arbejde, men som også gerne vil blive bedre til dansk og matematik. Du kommer til at arbejde på et af skolens værksteder, hvilket gør dig klar til at fortsætte på en erhvervsuddannelse eller i et job.

EGU
Erhvervsgrunduddannelse

EGU

EGU er for dig, der gerne vil i praktik i en virksomhed, så du kan blive klar til at fortsætte på en erhvervsuddannelse eller i et job. Du kommer også til at deltage i skoleforløb med undervisning, som passer til din praktik.

11797 FGU Trekanten Afslutning Sandagervej 069 Kopi

Lyder FGU som noget for dig?

Her kan du læse om, hvordan du bliver elev, og hvordan du kommer på rundvisning på en af vores skoler

Luk

Find det hold, der passer dig

Holdbeskrivelsen laves af en chatbot, som kan være upræcis. Følg link for præcis beskrivelse. Chatbotten husker ikke dialogen. Så hver gang du skriver noget, startes en ny forespørgsel.